Onze sportlaureaten
Marcel  |  30-01-2016  |  Clubnieuws 

wim en karine sportlaureaat 2015


Zowel Karine als Wim hebben deze huldiging meer dan verdiend.

Ladies first, laten we het eerst even over Karine hebben.

Het minste wat kan gezegd worden is dat Karine een fanatiek jogger is! Bovenop de ruim 1.700 trainingskilometers nam ze nog deel aan 24 georganiseerde joggings, wat haar algemeen totaal dicht in de buurt van de 2.000 km brengt.

Karine heeft samen met 3 andere (mannelijke) sporters alle wedstrijden van het Dendercriterium 2015 gelopen (zie ander artikel op onze website), en is hiervoor bij de afsluiting van het Dendercriterium op het podium geroepen.

Bovendien heeft ze (op 1 na) alle andere wedstrijden die tot het jaarlijkse Funrunnerscriterium behoren, uitgelopen, en daardoor is ze ook terecht de kampioene van ons criterium dit jaar. Dat is een totale wedstrijdlengte van 224 kms, en daarvoor heeft ze amper een kleine 20 uur tijd nodig gehad. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van meer dan 11 km/uur.

Karine heeft daarvoor zowel de grotere afstanden (halve marathon Brussel, 20 km Brussel, 10 miles Antwerpen en Oostende/Brugge) als kleinere wedstrijden gelopen. Voor de statistieken: de 20 km van Brussel heeft ze in 1u52 gelopen ! Ieder die wil mag dat gerust eens proberen.

Met uitzondering van de ‘grote wedstrijden’, behaalde Karine in haar leeftijdscategorie voor elke deelgenomen wedstrijd een top-3 plaats!

Wij vinden dit als club een prachtprestatie, en denken dat dit door veel sportievelingen van Erpe-Mere ten zeerste gewaardeerd zal worden.

Wim hoeven we uiteraard niet meer voor te stellen.

Wim Smets is ook reeds voor 2014 gehuldigd. Zijn prestaties in 2015 in het algemeen zijn zeker niet ondergeschikt aan wat hij als resultaat neerzette in 2014. Er zijn dit jaar geen “kampioenschappen” gewonnen, maar zijn uitslagen zijn zeker benijdenswaardig voor vele sportmannen. Ze zijn ons insziens een belangrijk voorbeeld en stimulans voor alle leden van onze club en voor alle volwassenen in Erpe-Mere die de microbe van het lopen in hun bloed hebben.

Wim is een all round presteerder, met zeer goede resultaten het ganse jaar door: vanaf januari tot december slaagt hij erin prachtige uitslagen te lopen, en dit aan bijna een constante gemiddelde snelheid die boven 16 km/u ligt.

In het bijzonder in zijn categorie zijn de tweede plaatsen in de halve en volle marathon in het Belgisch kampioenschap spreken tot de verbeelding : respectievelijk 16,68 en 16,36 km/u gemiddeld ! Ook de resultaten in het Provinciaal en Belgisch Kampioenschap veldlopen mogen er best wezen.

Wij menen dan ook dat het bijna een vanzelfsprekendheid is deze jonge veertiger tot sportlaureaat is uitgeroepen, en de Funrunners wensen hem verder aan te moedigen als ambassadeur voor Erpe-Mere in de ganse regio en het ganse land onze sport verder uit te dragen.

Proficiat aan beide funrunners !