Kerstrun in Herzele als kers op het Funrunnersjaar
Marcel  |  25-12-2016  |  Clubnieuws 

kerstrun herzele 2016


Een initiatief opgestart de week voordien door enkele Funrunners resulteerde in een aanzienlijke vertegenwoordiging op de Christmas Run te Herzele.

Het was een Run met een bittere koude tegenwind en het parcours was zeker niet gemakkelijk. Maar daarvoor kreeg je wel heel wat verrassingen voorgeschoteld. We lopen niet elke dag doorheen een brouwerij (stoppen was helaas niet mogelijk), of een pastorij (maar daar wilde blijkbaar niemand stoppen). Of nog door de raadszaal van het gemeentehuis. Wie onderweg nog snel een boek wou ontlenen kon zigzaggend zijn keuze maken in de bibliotheek. Ook de brandweerkazerne, de sporthal, scholen, .. hadden hun deuren opengezet om er meer dan 1000 deelnemers te laten doorlopen.

Hieronder veel engeltjes (vanwaar kwamen die ?), kerstmannen en kerstvrouwen waardoor dit beroep ook al m/v geworden is.

Uiteraard ging het parcours ook doorheen vele smalle wandelpaadjes, boswegels, kouterpaden, allemaal een beetje donker, maar steevast aangeduid door fluostaafjes zodat ook de laatste loper zijn weg kon vinden in het duister. Onderweg nog meer verrassingen, zoals traktoren met mooie kerstverlichting, zingende koren, doedelzakblazers, .. Kortom, elke km had zijn verrassing in petto.

Snel lopen was niet mogelijk, de grote opkomst en de (soms) wat tragere engeltjes lieten dit niet toe. Maar genieten was verzekerd.

Voor herhaling vatbaar, en met dank aan de Funrunners die dit initiatief snel in mekaar hebben gestoken. We gaan het zeker in de 2017 agenda opnemen.