Even een marathon tussendoor, zomaar
Ides  |  31-01-2017  |  Clubnieuws 

Marathon KP


Deze marathon kaderde in het initiatief van Stefaan Engels, de gekende ‘Marathonman’ uit het Gentse, waarbij hij met ‘Run2gether’(http://www.run2gethere.be/) gedurende 100 dagen 100 marathons wil lopen (tussen 12-11-2016 en 19-02-2017) en daarbij iedereen uitnodigt mee te lopen en ondertussen het goede doel ‘ To Walk Again’ van Marc Herremans financieel te steunen. Toen Katrien deze marathon vrijdag 27 januari liep , liep Stefaan Engels zijn 77 ste. Katrien liep deze in een tijd van 3h 51 min 09 sec (en dat zonder specifieke marathonvoorbereiding!!).

Proficiat Katrien !

Heb je ook zin om eens mee te lopen: zie de website van run2gethere. Je hoeft niet de ganse marathon te doen, 5, 10 of een andere afstand zijn ook mogelijk. Succes !

En dat brengt ons naadloos bij een tekst van de filosoof Ignaas Devisch dat wij hier graag citeren :

Lopen om te leven, leven om te lopen?

Met een grappige anekdote illustreerde de Nederlandse bioloog Midas Dekkers ooit de volgens hem volstrekte zinloosheid van lopen: akkoord, wanneer je loopt leef je gemiddeld een jaar langer, zo schreef hij, maar om dat te bekomen moet je een jaar van je leven spenderen aan lopen. Dus, waar zit dan de winst?

Hoewel grappig is de stelling betwistbaar. Velen willen tekenen voor een lang leven maar iedereen vreest de oude dag omdat we het associëren met ziek en hulpbehoevend zijn. En iedereen lijkt zich daar als een voldongen feit bij neer te leggen. Maar wat indien we ouder worden en toch fit zouden blijven? Waarom zou dat per definitie een onmogelijke zaak zijn? En wat indien we dat doen, niet één maar vele jaren langer fit blijven?

Stefaan Engels probeert met zijn nieuwste campagne Run2gether ons ervan te overtuigen dat sporten en bewegen de beste investering zijn in een lang en gezond leven. Zelf een vijftiger, maar af te lezen aan zijn sportprestaties nog lang niet van plan om in zijn zetel te hangen, wil hij ons warm maken voor het feit dat je helemaal geen topsporter hoeft te zijn om op een verantwoorde manier met je lichaam om te gaan. Door preventief te investeren in een gezonde leefstijl kun je veel ellende voorkomen en neemt de kans toe dat je langer fit en gezond blijft.

Daarom loopt Stefaan Engels 101 dagen lang rond de Watersportbaan en nodigt jullie allemaal uit om met hem mee te lopen en het plezier van het lopen te ontdekken.