Funrunners zijn ook zichtbaar in het donker
marcel  |  21-09-2014  |  Clubnieuws 

Fluo_Hesje


Het wordt stilaan rond 20uur donker. Voor wie op straat rondjes loopt, wordt er gevraagd om de fluohesjes aan te trekken. Wie geen hesje bij heeft), loopt bij voorkeur in het midden van de groep.

We lopen ook steeds veilig. Ter herinnering:

Groepen (van meer dan 5 personen en een begeleider) hebben de mogelijkheid links of rechts van het verkeer te lopen. We raden aan om steeds tegen de richting van het verkeer te lopen.

Tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag (of overdag bij slechte zichtbaarheid kleiner dan 200 meter) moet de groep volgens het politiereglement als volgt verlicht zijn:

Als de groep rechts loopt (in de richting van het verkeer), dan is een wit of geel licht vooraan nodig, en een rood lichts links achteraan.

Als de groep links loopt (dus tegenover het verkeer), dan is het wit licht achteraan nodig en vooraan is een rood licht vereist.

Probeer met de verlichting ook bestuurders niet te verblinden.

Extra verlichting (rode lichtjes) verspreid over de groep is uiteraard ook aangewezen. Draag het bij voorkeur aan de kant van het verkeer.

Oversteken van de Oudenaardsesteenweg (en andere belangrijke kruispunten) gebeurt ook steeds ter hoogte van de zebrapaden, zeker aan de uitgang van Steenberg zelf. Die paar honderd meter meer soms zullen onze geoefende benen geen kwaad doen !

Het bestuur en trainers zullen leden die op straat lopen hier regelmatig aan herinneren. De verzekering zal bij ongevallen zeker moeilijk doen als deze eenvoudige regels niet gerespecteerd worden. Maar het gaat hierbij in de eerste plaats om de veiligheid van onze leden zelf. Funrunners voorkomen liever dan genezen.